Destek Verenler

banner image

Server nedir?

Türkçe sunucu anlamına gelmektedir. Kullanıcı bilgisayarların internet ağı üzerinde aradığı bilgileri barındırıp sunan gelişmiş bilgisayarlardır. Yani biraz daha açacak olursak şu an siz bu yazıyı internet üzerinden okuyorsunuz. Bu yazı aslında dünyanın herhangi bir yerinde bir serverda kayıtlı. internet ağı ile bu kayıtlı server ve sizin aranızda bilgi alışverişi oluyor. Bu şekilde basit bir anlatım yapsak yanlış olmaz muhtemelen.



Serverlar'da bir çeşit bilgisayardır. Ancak öyle bir bilgisayar düşünün ki biraz daha gelişmiş ve sürekli internete bağlı ve kullanıcılarla internet üzerinden etkileşim halinde. En basit ifadesi ile internet üzerinde aradığınız her içerik bir server yani sunucu üzerinden size sunulmaktadır.

Birçok sunucu çeşidi vardır. Sadece isimleri ile değinecek olursak; shared hosting, co-located hosting, reseller ve desided hosting. Ee kardeşim server dedin sunucu dedin ama hosting çeşitlerini sayıyorsun. Evet aslında bakarsanız diğer bir adı da hosting'tir. Hosting nedir? diye ayrı bir konumuz da var. Aşağı yukarı aynı şeyleri ifade ettik. :) Yukarıda göreceğiniz görselde bir çok sunucunun bir araya getirilip dolaplanmış ve belli odalarda saklanmış halini görüyorsunuz. Bunlara da server odası deniyor.
Server nedir? Server nedir? Reviewed by Mehemmet on 5:00 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.