Destek Verenler

banner image

Ginseng nedir? ne işe yarar? nasıl kullanılır?

Ginseng bitkisinin kök kısımları kullanılmaktadır. Ginseng kökünün istenilen olgunluğa ulaşması uzun yıllar sürmektedir. Yaklaşık 6-7 yıl da ancak kullanabilecek büyüklüğe erişmektedir. Ginseng birkaç çeşidi vardır. Bu da farklı ülkelerde yetiştirilmesinden kaynaklanmaktadır. Bunlar Kore ginsengi, Amerikan ginsengi, Sibirya ginsengi diye söyleyebiliriz.

Bunlar arasında en etkili sini Kore ginsengi olduğunu belirtelim. Kore'de de iki çeşit ginseng bulunmaktadır. Beyaz ve kırmızı ginseng. Bu farklılıkta kök renklerinin farklı olmasından kaynaklanmaktadır. Ginseng'in vücuda etkisini bahsedecek olursak; ginseng vücuttaki halsizliğe, yorgunluğa, enerji düşüklüğüne, dikkat eksikliğine iyi gelmektedir.


Ginseng ne işe yarar?

Uyarıcı bir bitkidir, afrodizyak etkisi vardır, cinsel isteği arttırır. Bunun yanında son zamanlardaki araştırmaya göre tansiyonu ve kolesterolü dengelediği iddia edilmektedir. Kanı sulandırdığı söylenmektedir, bu yüzden tansiyon problemi olanlar ve tansiyon ilacı, kan sulandırıcı ilaç kullananlar ginsengi kullanmamaları ya da doktorlarına danışmaları gerekmektedir. Ginseng düşünme kabiliyetini artırır, zihinsel aktiviteleri artırır ve depresyon riskini azaltır. Strese iyi geldiği birçok otorite tarafından da kabul edilmektedir.

Gingseng unutkanlığı azalttığını söylemiştik. Bu yüzden alzaymır (Alzheimer) hastalığının tedavisinde de kullanılabilir. Vücudun yenilenmesine yardımcı olarak, yaşlanmanın etkisini azaltır. Vücudun bağışıklık sisteminde kuvvetlendirdiğini söyleyebiliriz. Ginseng'in kullanım tozundan bahsedelim; tozunu bal'a katarak ya da çayınıza, meyve suyuna ya da yoğurda ekleyerek tüketebilirsiniz. Günlük 1-2 gram kullanmanız yeterli olacaktır.

Ginseng nasıl kullanılır?

Kapsül kullanımı olarak da günde 2 kapsül almanız yeterli gelir. Kapsül kutularının içerisinde 60 kapsül var. Yani 1 aylık tüketime denk gelmektedir. Yine piyasada farklı çeşitlerde gingseng katkılı ürünler görebilirsiniz. Ginseng bitkisinin çay olarak satışı mevcuttur, ginseng yağı satılmaktadır ya da balla karıştırılmış macun şeklinde de ürünler mevcuttur. Onları da kullanabilirsiniz.

Son olarak ginsengin vücuda enerji kattığını, halsizliğe iyi geldiğini, unutkanlığı giderdiğini, cinsel performansa katkı sağladığını ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ifade edebiliriz. Hepinize sağlıklı günler dileriz.
Ginseng nedir? ne işe yarar? nasıl kullanılır? Ginseng nedir? ne işe yarar? nasıl kullanılır? Reviewed by Mehemmet on 12:00 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.