Açlık otu Afrika'da yetişen bir bitkidir. Doğal bir müshil görevi görür. Yaprakları ince ve hafiftir. Sinameki bitkisini andıran bir görüntüsü var. Açlık otunun birçok faydası var. Bunlardan en önemlisi bağırsakları boşaltması. Bu konuda sıkıntı çeken, kabızlık sıkıntısı çeken kişilerde uygulanacak en güzel çözümlerden birisidir. Aynı zamanda vücudumuzdaki yağları çözme ve yeni yağların oluşumunu engelleme özelliğine de sahiptir.
Açlık otu ne işe yarar?
Yüksek tansiyonu normale döndürülmesi, hazımsızlığın giderilmesi, bağırsak parazitlerini yok etme gibi değişik faydaları da vardır. Açlık otu insana tokluk hissi verir, sindirim sistemini çalıştırır ve biraz önce söylediğimiz; vücutta birikmiş yağları çözer, yağ oluşumunu engeller.Açlık otu nasıl kullanılır?
Açlık otunun kullanımı gayet basittir. Bir cezve suyun içine resimdeki gördüğünüz yapraklardan 12 tanesini 1-2 dakika kadar kaynatıp, soğuduktan sonra da bir su bardağı içilmeli. Bunun yatmadan önce yapılması gerekiyor ve ikincisini de 12 saat sonra yapılması gerekiyor. Bu şekilde günde 2 kez birer bardak su şeklinde tüketilmesini tavsiye ediyorlar.Açlık Otu Yan etkisi var mı?
Yan etkisi var mı? diye soracak olursak; yan etkisi yok, sadece ishal yapabilir. Eğer ishal yapacak olursa da iki bardak içiyorsanız bir bardağa düşürebilirsiniz. Eğer iki bardak etkili gelmezse üçüncü bardağı da kullanabilirsiniz. Yalnız fazla tüketildiğinde söylediğimiz gibi yan etki olarak ishal gösterebilir.Açlık Otu fiyatı
Açlık otunun fiyatı ile ilgili bilgi vermek gerekirse çok pahalı bir bitki değil. Aktarlarda satılmaktadır, yaklaşık olarak 30-40 lira civarında bir kilo fiyatı vardır. Kendisi zaten çok hafif olduğundan dolayı çok yer kaplar. Ama ağırlık fazla fazla tutmaz. Resimde gördüğünüz miktarı yaklaşık 25 gram kadardır. Dolayısıyla çok pahalı bir bitki değildir. Kullanılmasında hiçbir sakınca yok, bağırsak problemi çekenler için rahatlatıcı bir bitkidir. Bağırsakları boşaltır bunun yanında tokluk hissi vererek zayıflamaya da yardımcı olan bir bitkidir.
Açlık otu nedir? ne işe yarar? nasıl kullanılır?
Reviewed by Mehemmet
on
11:00 AM
Rating:
No comments:
Post a Comment