Destek Verenler

banner image

Algoritma nedir? ne demek? ne işe yarar?

Bu yazımızda algoritma nedir ne demektir ne işe yarar ne için kullanılır bunları kısa kısa örneklendirerek anlatmaya çalışacağız.

Algoritma daha çok matematik ve bilgisayar üzerine bir şeymiş gibi bilinse de hayatımızın birçok alanında olması gereken bir planlama algısıdır. Birçok alanda iş öncesinde uygulandığında müthiş kolaylık sağlar.



En genel ve özel tabiriyle bir problemi çözmek için veya herhangi bir amaca ulaşmak için önceden tasarladığınız yol demektir. TDK ya baktığınızda algoritmayı iyi tanımlanmış kuralların ve işlemlerin adım adım uygulanmasıyla bir sorunun giderilmesi veya sonuca en hızlı biçimde ulaşılması işlemi şeklinde tanımlamış. Yani sonuca en iyi gidi dönmesi için planları nın düzgün yapılmış bir yol haritası şeklinde bakabiliriz.

Algoritma nerede kullanılır ne için kullanılır sorularına cevap olarak özellikle bilgisayar ve programlama dillerinde kullanılıyor. Yazılacak programın sonuçta ki amacına giden yolu evet ve hayırlarıyla planlaması işlemlerinde kullanılıyor.
Algoritma nedir? ne demek? ne işe yarar? Algoritma nedir? ne demek? ne işe yarar? Reviewed by Mehemmet on 2:00 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.