Destek Verenler

banner image

Bulut depolama nedir? Ne işe yarar? Nasıl Kullanılır?

Son yıllarda adını çok daha sık duyduğumuz bulut depolama nedir ne işe yarar kısa kısa bunlardan. Verilerinizin internet erişimi olan sunucular üzerinde saklanmasına bulut depolama denir. Yani verilerinizi bulut da saklıyormuş gibi düşünebilirsiniz bu şekilde zaten isimlendirilmiş.



İnternet erişimi olan sunuculardan kendi ihtiyacınıza göre bir yer satın alıyorsunuz veya başlangıç için küçük ücretsiz yerler veriyorlar. Aldığınız bu alanı istediğiniz herhangi bir verinizi (kişisel olsun olmasın) bandırmamızı sağlar. Dediğim gibi küçük paketler ücretsiz olarak sunulur kullanıcılara. Paket miktarı yani alan miktarı büyüdükçe buna mukabil ücret belirlenir.

Bulutta saklamak istediğiniz verilerin internet erişimi olan her yerden erişebilmeniz hedeflenir. Üstelik bu verilerin korunması da muhtemeldir. Misal telefonunuzda sakladığınız veri telefonunuz düştüğünde kaybolduğunda bozulduğunda erişilemez hale gelirse de bulut yedeklemede bu tarz bir olayın olması çok daha zordur. Çünkü birçok unutturması lokasyon olarak da farklı yerlerde yedekliyor verilerinizi. Bu şekilde verilerinizin online erişimli her yerden cihazlarınızda bir yer işgal etmeden kolayca saklamanıza imkan tanır. İngilizcesi de cloud storage'dir.
Bulut depolama nedir? Ne işe yarar? Nasıl Kullanılır? Bulut depolama nedir? Ne işe yarar? Nasıl Kullanılır? Reviewed by Mehemmet on 12:00 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.