Destek Verenler

banner image

Phyton programlama dili nedir?

Popülaritesi günden güne artan nesne yönelimli ve yüksek seviyeli bir programlama dilidir. Son yıllarda JavaScript ide geçerek dünyanın en çok kullanılan programlama dili unvanını almıştır. şimdilerde bir yazılımla ilgilenmek yeni bir yazılım dilini öğrenmek istiyorsanız size Python önerebiliriz.



İlk çıkışını 1991 yılında yaptı, Guido Van Rossum tarafından geliştirildi. 2000 yılında Python 2.0, 2008 yılında da Python 3.0 yayınlandı. 1980'lerin sonunda abc programlama diline alternatif olarak geliştirilmişti. Şimdi ise kendi çapında bir programlama dili haline geldi. Oldukça da çok kullanılıyor ve birçok alanda desteklemeye başlandı. Microsoft bile yeni başlayan yazılımcılara Python öneriyor.

Lelime olarak piton yılanından ilk geldiği düşünülse de Rossum'un aslında çok sevdiği komedi grubu MonthyPython'dan alıyor. Yazılışı phyton ile çok karıştırılır.

Nesne yönelimli yorumsal modüler ve etkileşimli yüksek seviyeli bir dil olarak tanımlanabilir. Python programlama dili ile çok daha az satırla çok daha fazla işi yaptıra bilmeniz mümkün. Mesela javayla 3 satırda yaptıracağınız kodu Python programlama dili ile tek satırda yapabilirsiniz. Üstelik öğrenmesinde o kadar zor değil birçok programlama diline yakın seyretse de yeni öğrenecekler için gayet basit bir dille yazılmış.
Phyton programlama dili nedir? Phyton programlama dili nedir? Reviewed by Mehemmet on 3:00 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.