Destek Verenler

banner image

Trambolin nedir? ne işe yarar?

Çok daha iyi zıplamanıza yarayan bir eğlence aracıdır. Zıplarken üzerinde bulunduğu yaylarla sizi destekler ve daha yükseğe zıplamanızı sağlar. Bir çerçeve üzerine yaylarla birlikte gerilmiş branda sisteminden oluşur. Bu da yaylı bir zemin görevi görerek zıplamaya yardımcı bir araçtır.

Genellikle çocuklar ve eğlence mekanları için tercih edilen o araç onun yanı sıra birçok şekilde birçok işte de kullanılabilir. Örneğin sinema ve film sektöründe kullanılır. Cüneyt arkın'ın filmlerini seyredenler çok daha iyi bilirler. :) Yani temel olarak görevi zıplarken kullanacağınız kaslara yardımcı yaylarlarla bezenmiş bir düzenektir. Bu nedenle de daha az eforla daha yükseğe zıplamanızı sağlar.



Trambolinle zayıflama şeklinde metotlar bile çıkmıştır. Trambolin nerede satılır fiyatı ne kadardır bu konulara çok fazla girmeyeceğiz ama genel olarak Spor mağazalarında bulabileceğiniz bir düzenek. alırken dikkat etmeniz gereken özellikle sağlamlığı ve kaç kilograma kadar desteklediğidir. Eğer desteğinin üzerinde de yükle zıplamaya çalışırsanız çabuk deforme olabilir yırtılabilir yayları bozulabilir.

İlk defa bir spor aleti olarak kullanılmış jimnastikte değerlendirilmiş. Trambolinin tarihine bakarsak 1910 yılında yapılmış ve 1936 yılında da Amerikalı jimnastikçi George Nissen tarafından geliştirilmiş.
Trambolin nedir? ne işe yarar? Trambolin nedir? ne işe yarar? Reviewed by Mehemmet on 2:00 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.