Destek Verenler

banner image

Bluetooth 5.0 nedir? Hangi yenilikleri sunuyor?

Bluetooth yakın kablosuz iletişimde çok önemli bir yere sahip. Bluetooth 5.0 ise yeni bir teknoloji. 2016 yılı sonlarına doğru ilk defa Akıllı telefonlarda kullanılmaya başlandı. Yeni teknoloji bize neler sunuyor öğrenelim.

Bluetooth temel olarak iki cihaz arası iletişimi radyo frekansıyla sağlar. iki cihaz arasında kablosuz iletişim sağlamaya yarar. Bu iki cihaz bazen bir telefon ve akıllı saat olur. Bazen de bilgisayar ve kulaklık arasında. Hayatımızın birçok alanında bu teknolojiyi kullanırız. 


Bluetooth 5.0 nedir?


Sürekli geliştirilen bir kablosuz bağlantı teknolojisidir. Eski versiyonlara göre çok daha yüksek menzil ve kaliteli veri aktarımını sağlar.

Bluetooth 5.0 teknolojisi bize hangi yenilikleri sunuyor?

Daha geniş çekim alanı

Açık alanda 240 metre kapalı alanda 24 metre çekim gücüne sahiptir. Bir önceki versiyona göre 4 kat daha fazla çekim alanı.

Daha hızlı veri aktarımı

Maksimum 50 Mbit/s transfer hızı sunuyor. Bir önceki versiyondan 2 kat daha hızlı.

8 kat fazla data

eski versiyona oranla 8 kat daha fazla data transfer imkanı sunuyor. Yani iletilen mesaj kapasitesi 8 kat daha fazla.

Birden fazla bluetooth cihazı bağlayabilme

Öne çıkan en önemli özelliklerinden biri de bu. Artık çok daha fazla Bluetooth cihazına sahibiz. Bu nedenle de birden çok bağlantı gerekiyor. Bluetooth 5.0 teknolojisi bu ihtiyaca cevap veriyor. Akıllı telefonunuza birden çok bluetooth kulaklık bağlayıp müzik dinleyebilirsiniz.

Daha düşük tüketim

Bluetooth 5.0 teknolojisi kullanıldığı cihazlarda daha az pil tüketimi sunuyor. Artık akıllı telefonlarınız Bluetooth açıkken daha az batarya tüketecek.

Siz bu yeni teknoloji nasıl buluyorsunuz. Kullanmaya başladınız mı?
Bluetooth 5.0 nedir? Hangi yenilikleri sunuyor? Bluetooth 5.0 nedir? Hangi yenilikleri sunuyor? Reviewed by Mehemmet on 1:14 AM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.