Destek Verenler

banner image

Örgü Dersleri (Başlangıç)

Bu konumuzda en başa dönüyoruz. Örgü dersleri vermek istedik. Örgü nasıl yapılır biraz anlatalım. Aslına bakarsanız çok zor değil. Öncelikle bunu anlamak gerekiyor. Örgüyü ne kadar çok seversek o denli kolaylaşacak. Örgüyü sevelim. Yakınımdaki örgü dersleri aramalarınızdan sonuç alamadıysanız biz buradayız. Pekala ücretsiz online örgü dersleri de alabilirsiniz. Haydi işe koyulalım.

Döngüler için efsane. Ön döngü - sağ örgü iğnesi, sol örgü iğnesinde bulunan ilmeğin içine yerleştirilir, ön duvarın önünde iplik sağ elin örgü iğnesinin altına alınır ve ilmek boyunca çekilir. Sağ iğnede yeni bir halka kalır (Şek. 213). 

Yanlış halka - sağ örgü iğnesi, ön duvarın altında sağdan sola ilmek içine sokulur. Yukarıdan, ipliği yakalar ve ilmek boyunca gerilirler (Şek. 214). 

Çapraz ilmek, ön olanla aynı şekilde örülür, sadece bu durumda sağ örgü iğnesi, ön duvarın arkasına sağdan sola yerleştirilir (Şek. 215). 

Çıkarılan ilmek - sağ örgü iğnesi, sol örgü iğnesinde bulunan ilmek içine sağdan sola yerleştirilir ve sol örgü iğnesinden sağ örgü iğnesine çıkarılır, iplik iş yerinde kalır (Şek. 216). 

İki ilmek bir ön halka ile birbirine bağlanmıştır (Şekil 217). 

İki ilmek yanlış bir ilmek ile birbirine bağlanmıştır (Şekil 218). 

Çıkarma ile birlikte iki ilmek örülür - bir ilmek yüz örgüsünde olduğu gibi bir ilmek çıkarılır, bir ön ilmik ve sol ilmek sol ilmek ile örme ilmek üzerine yerleştirilir (Şekil 219). 

Ön ilmekle birlikte üç ilmek örülür - bir ilmek çıkarılır, iki ilmek ön ilmekle birlikte örülür ve sol örgü iğnesiyle çıkarılan ilmek örme ilmeklere konur (Şek. 220). 

Ön halka ortada olacak şekilde üç ilmek tığ işi yapılır - ön örgüdeki gibi iki ilmek çıkarılır, bir ön ilmek ve her iki ilmik ilmek birlikte bir örgü ilmek üzerine yerleştirilir (Şekil 221). 

Üç ilmek yanlış bir ilmek ile birbirine bağlanmıştır (Şekil 222). 

Nakida - iplik, önden arkaya doğru örgü iğnesine konur (Şek. 223). 

İki ilmek sağa taşınır - ilk önce ikinci ilmek örülür, ilk önce önden atlanır, daha sonra ilk ilmek örülür ve her iki ilmek de ön örgü iğnesinden indirilir (Şek. 224).

yfSZxI.jpg yfSbpf.jpg

İki ilmek sola taşınır - ilk önce ikinci ilmek örülür, ilk arkayı atlar, daha sonra ilk ilmek örülür ve her iki ilmek de sol örgü iğnesinden indirilir (Şek. 225). 

Üç ilmek sağa doğru hareket eder (1 yol) - önce üçüncü ilmeki, ilk ikisini atlayarak, sonra ilk ve ikinci ilmekleri örün. Her üç ilmek de sol örgü iğnesinden indirilir (Şek. 226). 

Üç ilmek sola hareket ettirilir (1 yöntem) - ilk ilmek ek bir örgü iğnesine çıkarılır ve çalışmadan önce bırakılır, daha sonra ikinci ve üçüncü ilmekler örülür ve onlardan sonra ek ilmek iğnesinden ilk ilmek yapılır (Şekil 227). 

Üç ilmek sağa hareket ettirilir (yöntem 2) - bir ilmek ek bir örgü iğnesinin üzerine çıkarılır ve işe yerleştirilir, sonraki iki yüz yüz ilmekleriyle örülür, daha sonra tek bir ilmek ek bir örgü iğnesi ile örülür (Şekil 228). 

Üç ilmek sola hareket ettirilir (yöntem 2) - iki ilmek ek bir örgü iğnesine çıkarılır ve çalışmadan önce bir ön döngü, daha sonra ek bir örgü iğnesinden iki ön döngü bırakılır (Şekil 229). 

6 döngü sağ kuşamda hareket etti. 3 ilmek ek bir örgü iğnesinden çıkarılır ve işe yerleştirilir, sonraki üç yüz ilmek örülür, daha sonra ek bir örgü iğnesinden üç yüz ilmek örülür (Şek. 230). 

6 ilmek sola hareket ettirilir - bir turnike, ek bir örgü iğnesine 3 ilmek çıkarılır ve çalışmadan önce yerleştirilir, daha sonra üç yüz ilmek örülür, daha sonra ek bir örgü iğnesinden 3 yüz ilmek örülür (Şekil 231). 

Bir ilmekten beş ilmek örülür - 1 ön ilmek, 1 iplik, 1 ön, 1 iplik, 1 ön (Şekil 232). 

Üç ilmekli döngü. Üçüncü halkanın arkasındaki boşluktan ipliği çekin ve ilk halka ile birlikte örün (Şek. 233). 

Altı ilmekli döngü. Altıncı ilmeğin arkasındaki boşluktan ipliği çekin ve ilk ilmeği ile birlikte örün (Şek. 234).

yfS4ZG.jpg 
Yeni başlayanlar için örgü dersleri ve nasıl yapılır anlattık. Umarım faydalı olmuştur. Beğenmediğiniz veya zor bulduğunuz yerleri bize yorum kısmından bildirin. Denemelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Konumuzu sosyal medyada paylaşmayı unutmayın!
Örgü Dersleri (Başlangıç) Örgü Dersleri (Başlangıç) Reviewed by Mehemmet on 10:52 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.